Kaj prinaša novega Spotfire® 7.6

7-6MultipleScreens

Kaj prinaša novega Spotfire® 7.6

Medtem, ko je verzija 7.5 prinesla številne novosti zlasti na strežniškem delu, je imel TIBCO z najnovejšo izdajo 7.6 v mislih zlasti končne uporabnike. Dodani sta dve novi vizualizaciji, pri čemer je ena prilagojena predvsem uporabi na mobilnih napravah. Poglejmo novosti podrobneje.

Slapasti diagram (Waterfall chart)

Z novim Waterfall grafom lahko enostavno prikažemo, kako posamezne kategorije vplivajo na skupno povečanje ali zmanjšanje preučevanega podatka. Primer: levi stolpec predstavlja prodajo v letu 2015, desni pa prodajo v letu 2016. Vmes nam plavajoči stolpci predstavljajo prispevek prodaje po posamezni državi v skupni rasti. Zelena barva predstavlja rast, rdeča pa padec prodaje za posamezno državo.

7-6WaterfallChart

Cross table

Z novostmi je pri navzkrižnih tabelah mogoče s preprostim klikom individualno določiti širino stolpca, poravnavo besedila in orientacijo. S tem postane tabela bolj kompaktna in berljiva.

7-6CrossTable

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kreiranje več sej v namiznem programu

Z uporabo Multiple screens lahko analiziramo podatke v več medsebojno povezanih oknih, s tem pa lažje preučujemo podatke, kadar uporabljamo več ekranov. Z enim klikom kreiramo novo sejo neposredno iz programa. Nova analiza je aktivno povezana z obstoječo, kar omogoča interaktivno analizo podatkov v obeh sejah.

7-6MultipleScreens

Check box filtri v list filtrih

List box filter se na splošno uporablja pri večjih seznamih. Kadar pa želimo v izboru preklicati zgolj posamezno vrednost, je bolj primerna uporaba check box filtra. A je slednji neuporaben, če imamo opraviti z zelo dolgim seznamom.

Z različico TIBCO Spotfire® 7.6 kombiniramo prednosti obeh filtrov. List box filter vsebuje vse vrednosti, po njih se enostavno pomikamo z drsnikom hkrati pa zelo enostavno počistimo izbor nekaterih vrednosti.

7-6CheckBoxFilter

KPI na mobilnih napravah

Uporabnik najpomembnejše KPI indikatorje pregleduje na svoji mobilni napravi ali preko PC računalnika. Nova KPI vizualizacija je prilagojena za uporabo na mobilnih napravah. S klikom na določen  KPI se dostopa do podrobnejših informacij ali do drugih vizualizacij.

7-6KPI

Data view

Spotfire Analyst and Spotfire Business Author sedaj ponujata grafičen pogled na vir podatkov. Primer prikazuje, kako je tabela podatkov, ki se uporablja v analizi, sestavljena, kateri izvorne tabele so vključene in na kakšen način.

7-6DataSources

Google analytics konektor

TIBCO Spotfire Business Author and TIBCO Spotfire Analyst sedaj omogočata direkten dostop do podatkov iz Google Analytics portala.

7-6GAConnector1     7-6GAConnector2

Ostale novosti

  • bolj prilagodljiv izgled box plota
  • izbor območja (radius) na geografskih kartah
  • avtomatska povečava geografske karte
  • Google analytics in Salesforce konektor tudi za Spotfire Business Author ter izboljšave ostalih konektorjev