Vizualizacija podatkov

311
Slika lahko prikaže več kot tisoč besed. Cilj vizualizacije podatkov je usmeriti pozornost analitikov in upravljavcev, da se osredotočijo na tisti del podatkov, ki zahtevajo ukrepanje. Raziskovanje velikih podatkovnih tabel sili uporabnike, da preučijo vse razpoložljive podatke, ki so na voljo, čeprav to ni potrebno.

Preprost primer, ko analitik želi preučiti 20 različnih trgov ter 30 skupin izdelkov preko celega leta, postane to zahtevna naloga. Za prikaz vseh razpoložljivih informacij z uporabo vrtilnih tabel mora analizirati  tabelo z 7200 celicami. Vizualizacija in podatkovno rudarjenje pa lahko pritegneta pozornost na ključne trge in skupine izdelkov, ali tiste z najvišjimi stopnjami rasti, v samo nekaj sekundah.

Podjetja, ki pri svojem delu uporabljajo velike tabele v tiskani obliki, potrebujejo čas za prilagoditev na nove tehnike in tehnologije. To pa ni vedno lahka naloga, vendar se dodana vrednost vizualizacije podatkov hitro prepozna in se v vedno bolj intenzivno uporablja.

Naši najboljši primeri za vizualizacijo podatkov so:

  • proizvodna analitika dosegov, zastojev, kakovosti in učinkovitost izkoristka opreme (OEE)
  • upravljanje skladišč in logistike
  • prodajna analitika z geo analizo
  • analiza dobičkonosnosti
  • finančne in kontrolinške analize.

Povežite se z nami

Drugi o nas

V najbolj transformacijskem času človeške zgodovine, kjer se zmaga ali poraz zgodita hitreje kot kdaj koli prej, je poslovanje s pravimi ljudmi postalo odločilen dejavnik. Vrednote, informacijsko in poslovno znanje ljudi v Anseri nam je ponudilo integrativno poslovno rešitev, s katero naša vizija postaja resničnost.
Petra Radović
Izvršni direktor za Finance, Marketing in HR / Teh-Cut d.o.o.
Potrebovali smo najboljše poslovne prakse za odločanje in poročanje v povezavi z vizualizacijo podatkov in dodatnimi informacijami, ki jih lahko preko vizualizacij dobimo. Želeli smo vzpostaviti partnerstvo z družbo, ne zgolj na področju IT-ja, ampak tudi na področju svetovanja. Vse to smo našli pri ljudeh v ANSERI in TIBCOju.
Črtomir Ješelnik
Pričetek uporabe sistema Spotfire in sodelovanje z družbo Ansera je pomemben poslovni moment, saj je družba KERN s tem nadgradila kontrolinške in poročilne sposobnosti, predvsem pa skrajšala čase pridobivanja in analiz poslovnih podatkov. Pomembno je poudariti, da je sistem aplikativen v vseh glavnih procesih družbe KERN in da so ga zaposleni učinkovito sprejeli in ga uvedli v procese v polni funkcionalnosti.
Janez Poje
Direktor / Kern d.o.o.

Želite biti obveščeni o novostih?

Zaupajo nam