Napredna in prediktivna analitika

1096
Spotfire je resnično edinstven pri zagotavljanju kombinacije vizualne, napredne in po potrebi statistične analitike, da uporabniki dobijo kar največjo vrednost iz lastnih podatkov. Te zmogljivosti se lahko uporabljajo na različnih ravneh zahtevnosti in reševanje različnih vrst izzivov.

Preprosta integracija statističnih modelov v Spotfire rešitvah pomaga odkriti korelacije med podatki, ugotoviti, če je mogoče podatke grupirati za nadaljno uporabo ali pa odkriti prej neznane vzorce med njimi.

Bolj zahtevni uporabniki se lahko poslužujejo prediktivnih funkcij, ki omogočajo napovedovanje rezultatov na podlagi preteklih trendov. Na primer kakšna je verjetnost, da se bo kupec odzval na poslano ponudbo.

Prediktivne funkcije služijo strokovnjakom za optimizacijo omejenih virov za doseganje najboljših možnih rezultatov.

Spotfire od uporabnikov ne zahteva, da so strokovnjaki za napredne matematične in statistične modele ali strokovnjaki iz računalništva. Uporabljajo se namreč lahko vnaprej pripravljeni menuje brez programiranja. Če ti modeli ne izpolnijo vseh pričakovanj, se lahko uporabljajo programi na t.i. TIBCO Enterprise Runtime za R statističnega orodja (TERR), komercialno statitsično orodje, ki ga je TIBCO zgradil na način, da je v celoti združljiv z jezikom R.

Pogosto se statistične modele uporablja pri naslednjih poslovnih izzivih:

  • CRM analitika
  • Geoanalitika in optimizacija logistike
  • Napovedovanje
  • Odkrivanje goljufij
  • Zaznavanje najboljših zaposlenih na podlagi številnih kriterijev
  • Six sigma analitiko v proizvodnji

Poleg tega se Spotfire pogosto uporabljaja za analiziranje podatkov na t.i. področju vsebinske analitike in analitike dogodkov. To je analiziranje nestrukturiranih podatkov (sporočil) in analize podatkov v realnem času.

Povežite se z nami

Drugi o nas

V najbolj transformacijskem času človeške zgodovine, kjer se zmaga ali poraz zgodita hitreje kot kdaj koli prej, je poslovanje s pravimi ljudmi postalo odločilen dejavnik. Vrednote, informacijsko in poslovno znanje ljudi v Anseri nam je ponudilo integrativno poslovno rešitev, s katero naša vizija postaja resničnost.
Petra Radović
Izvršni direktor za Finance, Marketing in HR / Teh-Cut d.o.o.
Potrebovali smo najboljše poslovne prakse za odločanje in poročanje v povezavi z vizualizacijo podatkov in dodatnimi informacijami, ki jih lahko preko vizualizacij dobimo. Želeli smo vzpostaviti partnerstvo z družbo, ne zgolj na področju IT-ja, ampak tudi na področju svetovanja. Vse to smo našli pri ljudeh v ANSERI in TIBCOju.
Črtomir Ješelnik
Pričetek uporabe sistema Spotfire in sodelovanje z družbo Ansera je pomemben poslovni moment, saj je družba KERN s tem nadgradila kontrolinške in poročilne sposobnosti, predvsem pa skrajšala čase pridobivanja in analiz poslovnih podatkov. Pomembno je poudariti, da je sistem aplikativen v vseh glavnih procesih družbe KERN in da so ga zaposleni učinkovito sprejeli in ga uvedli v procese v polni funkcionalnosti.
Janez Poje
Direktor / Kern d.o.o.

Želite biti obveščeni o novostih?

Zaupajo nam