Poslovna analitika v podjetjih je v zadnjih letih v velikem vzponu. Informacije, ki se skrivajo v velikih podatkih in jih hranijo podjetja, so neprecenljive vrednosti. Še vedno pa so velike količine podatkov vse prevečkrat zanemarjene ali celo popolnoma pozabljene.

Razvoj poslovne analitike se bo v prihodnje razvijal predvsem v smeri, da bodo analitikom podatki morali biti na razpolago v vsakem trenutku ter da bodo ti podatki najbolj sveži oziroma aktualni. Tako imenovana “too late analitika” namreč ni več dovolj. Poročila z nekaj dni ali pa celo nekaj tedni starimi podatki ne bodo služila ničemur več.

Zato smo v podjetju Ansera 14. aprila 2016 v prostorih Gospodarske zbornice Slovenije, na dogodku z naslovom “Od podatkov do odločitev”, predstavili napredno orodje Tibco Spotfire®, s katerim je priprava ad-hoc analiz enostavna, hkrati pa omogoča širok nabor zmožnosti. Od najbolj različnih vizualizacij do prediktivne analitike, zelo zmogljive statistične podpore, analize dogodkov in še več.

Vrednost poslovne analitike

Poleg predstavitve orodja so naši partnerji predstavili tudi primere dobrih praks v njihovih podjetjih. Za nadgradnjo celotnega dogodka je poskrbel predstavnik podjetja Tibco, ki je predstavil nadgradnjo “Big data” analitike s t.i. “Fast data” platformo.

V spodnji galeriji si lahko ogledate tudi nekaj foto utrinkov z dogodka. V kolikor bi želeli, da orodje Tibco Spotfire® predstavimo tudi v vašem podjetju, nas kontaktirajte in z veseljem se bomo odzvali.